آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد مواد غذایی که هرگز آنها را نباید با معده خالی بخورید با مصرف این میوه خوشمزه و آبدار جوان شوید اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید، بخوانید چرا دمای روغن زمان سرخ کردن اهمیت دارد؟ چرا باید به قول‌هایی که به فرزندتان می‌دهید عمل کنید؟ ۵ ماده غذایی که مصرف منظم آنها به افزایش هوش کمک می‌کند ویزیت‌های نجومی روانشناسان | از ۳۵۰ هزارتومان تا ۲ میلیون تومان! کلاس‌های دانشگاه‌ها تعطیل شدند (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) پرشدگی کامل ۱۱ سد کشور در پی بارش‌های بهاره + جدول بدون تفریح، «زن» افسرده و «خانواده» مختل می‌شود اهمیت خوردن صبحانه برای دانش‌آموزان | کودکان به چه ویتامینی نیاز دارند؟ آیا راهی برای افزایش قد کودکان و نوجوانان وجود دارد؟ درد در سنین رشد را جدی بگیرید آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟ آیا مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان تامین‌اجتماعی در اردیبهشت پرداخت می‌شود؟ افزایش حقوق بازنشستگان منتظر تایید هیات دولت است جزییات افزایش وام بازنشستگان و مبلغ اقساط و توضیحات بانک رفاه کارگران (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط کشور (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

وقوع ۱۶۰۰ سیل در ۱۰ سال اخیر | بیش از ۴۵۰ شهر و ۸۶۵۰ روستای کشور در معرض خسارت سیل

  • کد خبر: ۱۹۶۲۵۱
  • ۰۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۲
وقوع ۱۶۰۰ سیل در ۱۰ سال اخیر | بیش از ۴۵۰ شهر و ۸۶۵۰ روستای کشور در معرض خسارت سیل
بیش از ۴۵۰ شهر و ۸۶۵۰ روستای کشور در معرض خسارت سیل قرار دارند. بیش از ۱۰ میلیون هکتار حوزه بحرانی سیل در کشور وجود دارد و حدود ۱۷ میلیون هکتار نیز به لحاظ سیل خیزی شرایط متوسطی دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، کارشناسان می‌گویند هزینه اجرای طرح‌های آبخیزداری، نسبت به هزینه خسارات تحمیل شده پس از سیل، بسیار اندک بوده و این هزینه‌ها نوعی سرمایه‌گذاری است.

بر اساس اعلام سازمان منابع طبیعی، اقدامات آبخیزداری، خسارت‌های سیل را بیش از ۷۰ درصد کاهش می‌دهد.

معاون سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه بیش از ۴۵۰ شهر و ۸ هزار و ۶۵۰ روستا درکشور در معرض خسارت سیل قرار دارند گفت: بیش از ۱۰ میلیون هکتار حوزه بحرانی سیل در کشور وجود دارد وحدود ۱۷ میلیون هکتار نیز به لحاظ سیل خیزی، شرایط متوسطی دارد.

وحید افزود: از حدود ۱۲۵ میلیون هکتار حوزه‌های آبخیز کشور، حدود ۳۲ تا ۳۳ میلیون هکتار، مدیریت آبخیزی انجام شده است و ۹۰ میلیون هکتار آن همچنان باقی مانده است.

پرهمت پژوهشگر حفاظت خاک و آبخیزداری می‌گوید: با روش‌های بیولوژیک، مکانیکی و بیومکانیک، می‌تواند، سیل و خسارت ناشی از آن کنترل کرد.

قرمزچشمه، مدیر هیدرولوژی پژوهشکده حفاطت خاک و آبخیزداری نیز از جمله راهکار‌های مدیریت سیل را احداث سازه‌های تور سنگی عنوان کرد و گفت: این سازه‌های نقش مهمی در مدیریت روان آب داشته و می‌تواند حجم زیادی از رسوبات را هنگام وقوع سیل حفظ کند.

فرامرز، معاون آبخیزداری استان تهران نیز در تشریح ویژگی آبخیزداری در حوزه شهری اظهار داشت: اگر سیلی به حجم ۱ میلیون متر مکعب با دی بی ۵۰ متر مکعب برثانیه بخواهد از حوض تخلیه شود، با عملیات آبخیزداری اگر قرار باشد یک ساعت طول بکشد تا تخلیه شود با آبخیزداری زمان تخلیه به ۳ ساعت افزایش و دی بی به ۲۵ متر مکعب بر ثانیه کاهش خواهد یافت و شدت خسارات سیل را کاهش می‌دهد.

بررسی کارشناسان نشان می‌دهد: در مناطقی که طرح‌های آبخیزداری اجرا شده، علاوه بر تامین سفره‌های زیر زمینی، خسارت ناشی از سیل به صورت چشمگیری کاهش یافته است.

بر اساس آمار، طرح‌های آبخیزداری اجرا شده در مناطق سیل خیز کشورعلاوه بر جلوگیری از فرسایش خاک و ذخیره آب، ۷۰ تا ۸۰ درصد وقوع سیل و خسارت آن را کاهش داده است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->